Home / ZANIMLJIVOSTI / NEMA ŠANSE DA POGODITE KOJI BROJ SE KRIJE ISPOD AUTA: Kinezi ovu mozgalicu rješavaju u 1. razredu – NAMUČIĆE VAS! (FOTO)

NEMA ŠANSE DA POGODITE KOJI BROJ SE KRIJE ISPOD AUTA: Kinezi ovu mozgalicu rješavaju u 1. razredu – NAMUČIĆE VAS! (FOTO)

Mozgalica namučila mnoge, i vas će – pokušajte da je riješite!

Povremeno se društvenim mrežama prošire mozgalice, testovi, zadački problemi… koji ljude zabave ili posvađaju, ali ih svejedno natjeraju da “razmrdaju vijuge”.

Poslednja u nizu mozgalica kojom se ljudi na društvenim mrežama zanimaju je ova – imate parking, na kojima se nalaze brojevi 16, 06, 68, 88, zatim parkiran automobil i broj 98. Zadatak je da utvrdite koji broj se nalazi ispod automobila.

Kako svjetski mediji pišu, ova zagonetka se često nalazi u testovima za prijem učenika u prvi razred osnovnih škola u Hong Kongu, a da biste došli do rješenja, moraćete da razmišljate “izvan okvira”.

mozgalica

Odmah da vam kažemo, nikakvo brojanje niti računanje vam neće pomoći. Čitav trik je u tome da sliku okrenete naopačke, i onda ćete dobiti sljedeći niz brojeva: 86, parkiran automobil, 88, 89, 90, 91. Sada je lako shvatiti rješenje – ispod automobila se nalazi broj 87.

Da li ste uspjeli sami da riješite ovu mozgalicu?

(MONDO)

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *