Home / VIJESTI / ŽENA OTKRILA DETALJE PREVARE NA RADU U NJEMAČKOJ: OTIŠLA DA ZARADI ZA ŽIVOT, A VRATILA SE U GIPSU I SA OGROMNIM DUGOM

ŽENA OTKRILA DETALJE PREVARE NA RADU U NJEMAČKOJ: OTIŠLA DA ZARADI ZA ŽIVOT, A VRATILA SE U GIPSU I SA OGROMNIM DUGOM

Vesna Vukojević (56) iz Zrenjanina tvrdi da je krivicom vlasnice kompanije koja je bila posrednik u njenom odlasku u Njemačku danas u opasnosti da ostane zbog svoje imovine!

Vesna je navela da je otišla u Njemačku kako bi zaradila za život, a tamo joj se desila velika neprijatnost.

  • Angažovana sam preko Marine Dragićević i njene MD Lider kompanije kao njegovateljica kod porodice Milt. Čuvala sam dementnu baku i radila normalne poslove poput spremanja i davanja terapije – rekla je Vesna u uključenju u jutarnji prorgam Kurir televizije.

Navodi da je tokom posla doživjela prijelom noge.

  • Silazeći niz stepenice sa trećeg sprata desilo se da sam izgubila ravnotežu i dobila sam četvorostruki prijelom potkolenice – kaže Vesna i naglašava da se nije okliznula.

Vesna je operisana u Njemačkoj klinici gde je ostala sedmicu dana, a potom je odsjela kod porodice za koju je radila.

 

  • To se desilo 25. oktobra 2019. godine, tada sam hitno prebačena na kliniku, a 26. ujutru hitno operisana. Bila sam u bolnici do 1. novembra. Izlazi se bez otpusne liste i bez računa. Oni to šalju na mail i takva je njihova procedura. Bila sam kod porodice još dvije sedmice. Dalo mi se po zlu jer nisam išla dalje na liječenje. Kontaktirala sam poslodavku. Njen nevjenčani suprug i ona su došli po mene i odvezli me kući – rekla je Vesna.

Tamošnja bolnica, međutim, sada joj preko advokata traži novac za liječenje i to 5.410 eura jer nije bila osigurana. Vesna za to okrivljuje vlasnicu agencije koja se bavi angažovanjem njegovateljica u inostranstvu i tvrdi da je prevarena za osiguranje.

  • Ja nisam imala osiguranje. Porodica Mit me je ispitivala i tvrdila da imam osiguranje preko firme jer su sklopili ugovor s njom. Ja sam i dalje sa njima u kontaktu i čak su rekli da će dati izjavu ako to bude bilo potrebno. Dobila sam od jedne beogradske advokatske kuće koja zastupa njemačku kliniku obavještenje da platim dug – navodi Vesna.

Navodi da je željela da sve mirnim putem riješi.

  • Prije dvije godine moj advokat je poslao Marini Dragićević opomenu pred optuženje. Pričao je s njom i rekao je da je veoma slatkorječiva i priznala je sve. Rekla je da nikakav problem i navodno da nismo u EU i da to neće stići do nas, ali ako stigne rado će to platiti. Međutim, sada kada je stiglo, moj advokat joj je poslao dopis na koji nije odgovorila, pa je poslao njenom advokatu. Njen advokat je međutim boldovanim slovima odgovorio da ja navodno nisam ni stradala u Njemačkoj, da nikad nisam bila tamo i da ne mogu nikakva potraživanja da ostvarim od njih – istakla je Vesna.

About admin

Check Also

STRAVIČNA TRAGEDIJA: AUTO SA ČETIRI DJEVOJKE SLETIO U RIJEKU! IMA MRTVIH I POVRIJEĐENIH

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe povrijeđene, tijelo jedne djevojke je isplivalo a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *