Home / ZANIMLJIVOSTI / CIJELA REGIJA ZGROŽENA: Beba umrla u majčinoj utrobi! Doktori nisu htjeli da porode ženu, sve dok otac ne izvadi pare!

CIJELA REGIJA ZGROŽENA: Beba umrla u majčinoj utrobi! Doktori nisu htjeli da porode ženu, sve dok otac ne izvadi pare!

Ono što je dio naše svakodnevnice jesu nesretni slučajevi. Svaki dan na ulicama ljudi umiru, kako u saobraćajnim nesrećama tako i u bolnicama, onda kada doktori ne mogu nikako da pomognu jer je zdravstveno stanje pacijenta veoma ozbiljno. Ipak ono što svakoga potrese jesu slučajevi kada za vrijeme porođaja premine majka ili beba. Ono što je veoma čest slučaj jeste da se za krivca uvijek traži neko od medicinskog osoblja, a i u ovoj priči je to bio slučaj. Riječ je o jednom srpsko-rumunskom mladom paru, njihova beba je prestala disati dok je još u majčinom stomaku bila, iz razloga što su zvaničnici bolnice tražili da se prvo uplate pare za porođaj prije nego što se isti izvrši.

Budući da otac nije građanin EU, jer je Srbin, prvo o čemu su razmišljali u bolnici bilo je plaćanje usluga, tako da i nisu marili za život majke i djeteta. Putem medija sada ovaj mladi par iznosi optužbe i kako kažu, još u majčinom stomaku je njihova beba preminula te iz tog razloga odgovornost za to snosi medicinsko osoblje, direktno ili indirektno, a također i rukovodstvo te bolnice koje porođajni postupak nije dozvolilo, prije nego li se sve plati.

Prema njihovim tvrdnjama, tokom trudnoće je sve bilo normalno bez ikakvih problema, te da je nekoliko dana ranije žena došla da se porodi. Sada ovaj par podnosi tužbe protiv bolnice i njenog osoblja. U optužbi navode kako je majka iz Rumunije, a to znači da je državljanin EU, te kao takva ona ima i evropsku karticu zdravstvenog osiguranja koje joj omogućava da ima besplatan medicinski tretman ili barem smanjenje sume koja se plaća u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama, ali to u obzir nisu uzeli u ovoj bolnici.

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *