Home / ZANIMLJIVOSTI / Čim se rodio, majka ga je BACILA U KONTEJNER: Danas ova napuštena beba ima 29 godina i CIJELI SVIJET MU SE DIVI – Napravio je jednu NEVIĐENU STVAR (VIDEO)

Čim se rodio, majka ga je BACILA U KONTEJNER: Danas ova napuštena beba ima 29 godina i CIJELI SVIJET MU SE DIVI – Napravio je jednu NEVIĐENU STVAR (VIDEO)

Riječ je o jednom sada već veoma uspješnom mladom čovjeku sa Floride po imenu Fredi Fidžers, on ima 29 godina i vlasnik je kompanije Figgers Communication. Još u tinejdžerskim godinama počeo je graditi tu svoju firmu, a danas na svjetskom tržištu njena vrijednost iznosi 62 miliona dolara. Pored nje, on je vlasnik i 4 velika patenta koja mu takođe velike prihode donose. Ipak iza njega se nalazi jedna veoma tužna i teška životna priča, a počinje u mjestu Kvinsiju na Floridi, tu je on rođen, ali ga je njegova majka bacila u kontejner.

Njegova sreća je bila ta što su neki dobri ljudi čuli njegov plač i udomili ga, a to su bili Nejtan i Beti Fidžers, oni su ga prihvatili kao da je to njihovo vlastito dijete i svu potrebnu ljubav su mu dali. Sa svojih 9 godina je od njih dobio prvi kompjuter i od tog trenutka počinje njegovo interesovanje za tehnologiju, za par godina je toliko bio dobar da je u kraju popravljao sve kompjutere, te je već sa 12 godina dobio svoj prvi posao kao kompjuterski tehničar, a sa 15 godina uz podršku roditelje je osnovao i prvu firmu. Međutim, njegov posvojitelj Nejtan se razbolio, te mu je otkriveno da boluje od Alzhajmerove bolesti. Fredi je uspio da pronađe način da pomogne tom čovjeku koji je i njegov život spasio te mu pružio sve što on ima danas. Fredi je za Nejtana izumio patike koje su u sebi imale GPS signal, te kada je vidio da to zaista funkcioniše, svoj patent je prodao za 2,2 miliona dolata, te je to bio startni kapital za njegove nove poslove.

80 kompjuterskih programa koje je sam osmislio je Fredi imao već sa 24 godine, a veliki broj njih je uspio i da unovči, te je tako postao jedan veoma bogat čovjek. Oni koji ga znaju uvijek govore kako njega nije novac uopšte promijenio.

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *