Home / ZANIMLJIVOSTI / U OVOJ PEĆINI ŽIVI PREKO 100 LJUDI: Imaju kuće, farme, čak i košarkaško igralište, ČEKAJTE DOK VIDITE UNUTRAŠNJOST! (FOTO)

U OVOJ PEĆINI ŽIVI PREKO 100 LJUDI: Imaju kuće, farme, čak i košarkaško igralište, ČEKAJTE DOK VIDITE UNUTRAŠNJOST! (FOTO)

U nepristupačnom kraju kineske Guidžou provincije u pećini, prema kojoj čak ni puta nema, živi cijelo selo koje je na taj način organizovano da se u pećinskom mraku odvija život cijele zajednice.

Na čak 1800 metara nadmorske visine se nalazi ovo selo, a jedini način da se do njega stigne jeste da planinarite jedan sat, što poprilično otežava snabdijevanje njegovim stanovnicima sa osnovnim potrebama.

U ovoj pećini se čak nalazila i škola, međutim 2008. godine ju je zatvorila kineska vlada, uz objašnjenje kako Kina nije zemlja pećinskih ljudi.

Inače, poređenja radi, u toj školi u Kini se nalazilo 186 učenika, a u okviru te škole se čak nalazio i košarkaški teren.

Pod svodom od krečnjaka zajedno sa mještanima koje inače nazivaju i posljednjim živim pećinskim ljudima, žive i njihove domaće životinje, kao što su kokoške, krave, te kućni ljubimci.

Poslije pojave priča o ovoj pećini u medijima, sve više su se za ovo mjesto zainteresovali turisti a samim time i njihova vlada.

Do sela su mještani dobili put, a u školu sa internatom su premješteni đaci. Vikendom ili praznicima obilaze svoje porodice.

Prema nekim procjenama, oko 100 stanovnika živi još uvijek u pećini.

 

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *