Home / ZANIMLJIVOSTI / U Njemačkoj traže osobe koje će za 11.000 EURA LEŽATI 30 DANA U KREVETU

U Njemačkoj traže osobe koje će za 11.000 EURA LEŽATI 30 DANA U KREVETU

Zaista zvuči kao veoma zanimljiva ponuda – za 30 dana ležanja u krevetu velikih 11.000 eura. Zpravo je ponuda ono što zvuči kao san koju nudi Njemački zrakoplovni centar (DLR).

Za studiju u Kelnu ovaj centar je u potrazi za dvanaest žena i dvanaest muškaraca, a ovu studiju u ime NASA-e provodi DLR 2021. godine. 60 dana će biti trajanje ove studije, a odmor u krevetu je 30 dana, prenosi fenix-magazine.

Za puno sudjelovanje DLR obećava 11.000 eura kao naknadu troškova.

Nije to nužno laka zarade kao što misle svi – rekla je Andrea Nitsche iz DLR-a. Ono za što je ona odgovorna jeste pretraga ispitanika i odmah je naglasila – Nije to samo odmaranje i ležanje u krevetu.

Neprekidno 30 dana sudionici ove studije moraju da ostanu u krevetu, sa glavom koja će morati da bude u položaju malo nižem od nogu, tačnije za 6 stepeni.

Ni knjigu sa police kao ni stvari iz ormara ne možete dobiti.

Nitsche objašnjava kako je to posebno teško muškarcima. 60 dana je ukupno trajanje ove studije, uključujući 14 dana aklimatizacije kao i 14 dana naknadne njege.

Nekoliko puta na DLR-u su provedene slične studije. Upotrebljavaju se za istraživanje, koje se to protumjere protiv degenerativnih promjena kod astronauta mogu poduzeti. Učinke bestežinskog stanja u svemiru treba stimulirati uz strogi odmor u krevetu.

Brojne zahtjeve sudionici moraju da ispunje. Moraju imati između 24 i 55 godina, BMI odnosno indeks tjelesne mase mora biti između 19 i 30 i sudionici trebaju biti visoki između 1,53m i 1,92m.

Sudionici pored svega toga moraju biti i mentalno i fizički sposobni i zdravi.

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *