Home / VIJESTI / DŽO BAJDEN VASKRSAVA JUGOSLAVIJU! Ulazi šest balkanskih zemalja, Beograd bi bio sjedište?! AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU!

DŽO BAJDEN VASKRSAVA JUGOSLAVIJU! Ulazi šest balkanskih zemalja, Beograd bi bio sjedište?! AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU!

U medijima je nekadašnji diplomata na Balkanu, Timoti Les izjavio kako bi region nekadašnje Jugoslavije, mogao da postane novi multietnički entitet pod vodstvom novoga predsjednika Amerike, a koji bi ujedno bio usko povezan sa EU, te na neki način on bi bio i reinkarnacija nekadašnje velike države. Neka vrsta EU Jugoslavije bi ovaj region mogao postati pod kontrolom Bajdena, u njoj bi bilo šest država zapadnog Balkana, a u Beogradu bi bilo sjedište: “Neće ovo baš nova Jugoslavija biti, koja je bila proizvod svoga vremena.

On dalje govori i o tome kako će adminstracija Džoa Bajdena da otkaže većinu poslova koje je radila Trampova adminstracija, a i priča se o tome kako će zahtjevi Srbije kada su u pitanju neke teritorije biti odbijeni, jer dogovori poput tih ignoriraju novu stvarnost koja je u prvom planu i strateška.

On je još dodao i sljedeće: Ako novoizabrani predsjednik Bajden želi američkom cilju ostati vjeran, a to je uspostavljanje neke vrste trajnog mira na području Balkana, koji će ujedno omogućiti i njegov unutrašnji razvoj kao i spoljašnu integraciju sa Zapadom, on će svakako morati i da radi u okvirima ove nove stvarnosti”.

About admin

Check Also

STRAVIČNA TRAGEDIJA: AUTO SA ČETIRI DJEVOJKE SLETIO U RIJEKU! IMA MRTVIH I POVRIJEĐENIH

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe povrijeđene, tijelo jedne djevojke je isplivalo a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *