Home / ZANIMLJIVOSTI / Dečak izvršio samoubistvo, roditeljima ostavio jezivu poruku: Smrt povezana sa novom bolesnom igrom?

Dečak izvršio samoubistvo, roditeljima ostavio jezivu poruku: Smrt povezana sa novom bolesnom igrom?

Uvijek na prvu igra počinje bezazleno, ali je opasniji svaki sljedeći zadatak, a prema nekim navodima završava se tako da se od igrača traži da izvrše samoubistvo. Samoubistvo 11-godišnjeg dječaka u Italiji uzrokovalo je veliku zabrinutost zbog mogućnosti da je sa novom igrom povezana njegova smrt, riječ je o bolesnoj igri koja podstiče djecu da dignu ruku na sebe. Prošle sedmice je dječak preminuo u blizini Napulja oko 1 sat poslije ponoći. Poslije toga je na dječakovom tabletu policija pronašla uznemirujuću poruku: “Volim vas, mama i tata”.

Moram sada ići da pratim muškarca sa crnom kapuljačom. Više nemam vremena. Oprostite mi” pisalo je u oproštajnoj poruci. Ono što sada istražitalji pokušaju otkriti jeste to da li je ovaj slučaj povezan sa novom “igrom samoubistva” koja upravo cilja na djecu. Velika je zabrinutost prisutna s obzirom da “muškarac sa crnom kapuljačom” može biti referenca za jednog online lika koji ima ime Džonatan Galindo, koji maloj djeci daje niz izazova na temu horora, a uznemirujući je svaki novi zadatak i opasniji od onog prethodnog.

About admin

Check Also

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete”

“Prije par godina tetka je došla kući i rekla nam da želi da ima dijete” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *