Home / PORODICA / PRIJE 6 GODINA UBIO MAJKU, A DANAS BRATA – PA SEBE: Nezapamćena tragedija u regionu, JEZIVI DETALJI SAMO PRISTIŽU

PRIJE 6 GODINA UBIO MAJKU, A DANAS BRATA – PA SEBE: Nezapamćena tragedija u regionu, JEZIVI DETALJI SAMO PRISTIŽU

U zagrebačkom naselju Savica je policija u petak poslijepodne pronašla dva mrtva muška tijela, a prema prvim informacijama radi se u ubistvu i samoubistvu.

Potvrdila je policija u Zagrebu kako su oko 15 sati pronađena tijela u stanu u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnjamo na nasilnu smrt, prema prvim informacijama možemo reći da se vjerovatno radi o ubistvu i samoubistvu”, kratko je obavijestila zagrebačka policija koja nije htjela otkrivati detalje.

Kako javljaju hrvatski mediji, neslužbeno, riječ je o zločinu u porodici, preciznije o obračunu između dva brata u kojem je jedan ubio drugog a zatim i sebe.

Prema nekim informacijama, muškarac koji je ubio svog brata je zapravo i prije šest godina ubio svoju majku, te je 2014. godine osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva.

Prošle godine je pušten na slobodu i brat kojeg je danas ubio mu je zapravo bio staratelj iz razloga što je on proglašen neuračunljivim. Sud mu je donio odluku u kojoj će se vratiti da živi sa bratom u stanu u kojem je ubio majku.

Nakon prepirke 2014. godine Miroslav G. je kuhinjskim nožem svoju majku u leđa ubo šest puta, a zatim po prsima još najmanje deset puta. Ostavio je svoju majku u lokvi punoj krvi. Dio tijela je prekrio jaknom, a glavu joj je prekrio kariranom dekom.

Tek idući dan je zločin otkriven kada je drugi sin, zbog brige što mu se ne javljaju ni brat ni majka, došao do porodičnog stana u Ulici Vladimira Ruždjaka.

About admin

Check Also

BIJELA TORTA: Predivna tortica, mirisna, lagana i kremasta

Laganom i kremastom bijelom tortom mnogi su se oduševili. Zato prvom prilikom isprobajte iva recept! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *