NUTELLA CRUNCH ICE CREAM CAKE: Fenomenalna torta bez pečenja

nutella-crunch-ice-cream-cake

Teško je naći nekoga tko ne voli sladoledne torte. Zato je ovaj recept pravi izbor za mnoge situacija, naročito za proslave na kojima će se okupiti veći broj ljudi.

Sastojci:
  • 600 g Nutelle,
  • 200 g ekspandirane riže,
  • 3 l sladoleda od vanilije
Priprema:

Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu, a ako nećete praviti sladoled, onda kupite gotov.

Okrugli kalup za torte, onaj kojem se stranice mogu ukloniti, promjera 25 cm ili slične veličine staviti u zamrzivač, zajedno sa velikom zdjelom za mućenje.

U dublju šerpu staviti Nutellu i ekspandiranu rižu i na tihoj temperaturi sve zajedno izmiješati da se sastojci sjedine.

Uzeti veći plah, prekriti ga papirom za pečenje i sipati smjesu. Poravnati sa špatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.

Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekša toliko da se može miješa, ali ne smije da se otopi.

Nakon 35 do 40 minuta izvaditi smjesu od Nutelle i nožem i vilicom izrezati na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.

Kad je sladoled omekšao, izvaditi smjesu od Nutelle, veliku zdjelu i kalup iz zamrzivača.

Staviti omekšali sladoled u veliku zdjelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smjese od Nutelle, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.

Tako pripremljenu smjesu prebaciti u ohlađeni kalup. Smjesu u kalup stavljajte špatulom ili velikom žlicom i svaki put dobro izravnati. Pritisnuti malo više, kako unutar smjese ne bi ostali “džepovi” od zraka.

Kad ste završili sa smjesom od sladoleda, izvaditi komadiće Nutelle iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.

Zaviti cijelu tortu i kalup u prozirnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje preko noći, da se potpuno zamrzne.

nutella-crunch-ice-cream-cake-fb-1

Izvor: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*